Avoimet hoitopaikat

Tiedustele avoimia hoitopaikkoja suoraan haluamastasi toimipaikasta!

Yhteystiedot

Kokkolan Päivähoitopalvelu Oy, keskusorganisaatio

Fregatti 60,
67300 Kokkola

040 7641288

Yksityinen päivähoito

Yksityinen päivähoito on yksityisen yrityksen tai yhteisön tuottamaa, kaupungin tai kunnan valvomaa ja tukemaa päivähoitoa. Yksityinen päivähoito voi olla päiväkoti-, perhepäivä- tai ryhmäperhepäivähoitoa.

 

Tuet

Kela tukee yksityisessä päivähoidossa olevien lasten perheitä siten, että alle kolmevuotiaan lapsen vanhemmat ovat oikeutettuja kotihoidontukeen tai yksityisen hoidon tukeen ja yli kolmevuotiaan lapsen vanhemmat ovat oikeutettuja yksityisen hoidon tukeen. Lisäksi osa kunnista tukee yksityistä päivähoitoa. Oman kuntasi tilanteet voit tarkistaa helposti kuntasi nettisivuilta.

 

Hoitomuodot

Yksityinen päivähoito voi olla päiväkoti-, perhepäivä- tai ryhmäperhepäivähoitoa. Kokkolan Päivähoitopalvelu Oy:n toimipaikat ovat pääsääntöisesti ryhmäperhepäivähoitokoteja, eli ryhmiksiä, jotka tarjoavat hoitopaikan kahdelletoista 0-6-vuotiaalle lapselle. Ryhmät ovat ns. sisarusryhmiä.

 

Hoitopaikkojen hakeminen

Hoitopaikkoja haetaan suoraan siitä toimipisteestä, josta hoitopaikkaa toivotaan. Toimipisteet tarjoavat koko- ja puolipäiväpaikkojen lisäksi mahdollisuuksien mukaan myös päivä- ja tuntipaikkoja. Hoitopaikkaa voi hakea milloin vain, erillisiä hakuaikoja ei ole.

 

Hoitomaksut

Kokkolan Päivähoitopalvelu Oy:n toimipaikat ovat yrittäjävetoisia, ja jokaisella yrittäjällä on oikeus määritellä omat hoitomaksunsa. Hoitomaksun määrään vaikuttavat mm. mahdolliset tuet ja yleinen hintataso.

 

Esimerkki 1

Kuukausipaikka Kokkolassa yli 3-vuotiaalta maksaa 707,25 €

Kela maksaa yksityisen hoidon tukea 174,38 €

Kokkolan kaupunki maksaa kuntalisää 216,00 € (1.1.2015 alkaen)

Vanhemmille maksettavaksi jää 316,87 €

 

Esimerkki 2

Puolipäivähoito (alle 5h/päivä) Kokkolassa maksaa 35 €/ päivä

Hoitopäiviä tulee kuukaudessa kahdeksan, jolloin hoitomaksu kyseiseltä kuukaudelta on 280 €

Kela maksaa yksityisen hoidon tukea 174,38 € (hoitomaksu ylittää 174,38 €)

Vanhemmille maksettavaksi jää 105,62 €